С афилиейт маркетинг и успешен! А ти знаеш ли как?

Posted on Posted in ОНЛАЙН МАРКЕТИНГ

 

Аз самата се занимавам от известно време с афилиейт маркетинг и научих за това време много неща. Но за да бъда честна, не съм абсолютен афилиейт-маркетинг профи, ето защо няма как да знам всички тайни, а и няма как да знам правилния отговор за всяка възможна ситуация. Но въпреки всичко искам да споделя с вас моите знания и съм сигурна, че това може да помогне и на вас да изкарате добри пари.

Иначе важи вечното правило: човек се учи цял живот и трябва винаги да пробва, опитва различни възможности и да не се отказва при първия неуспех.

Ако подобни теми ви харесват посетете моя YouTube-Канал. За да посетите моя канал кликнете на следващия линк:  
Rusina Encheva- YouTube
.

Ако искате да научите повече за афилиейт маркетинга, прочетете статията до края!Може би ще откриете подходящи идеи, които можете да приложите сами!

Нека сега започнем с афилиейт-маркетинга и да навлезем по- дълбоко в темата.  По- принцип е истина, че фирмите искат да продадат своите продукти или услуги на клиентите. Това става по- различни начини. Но конкуренцията е голяма. Хиляди фирми опитват да продадат продуктите си.

Интернета прави възможен целия процес на продажба да може да се проследи и така  е възникнала нова рекламна форма, а именно афилиейт маркетинг. Това е много добър метод за рекламиране на продукти и услуги. В случая  става въпрос за сътрудничество между търговците, които продават онлайн и собствениците на сайтове(блогъри), които поместват на сайтовете си връзки към сайтовете на търговците (линкове). Един притежател на уеб-сайт промотира определен продукт или услуга на своя сайт и заинтересованите могат чрез кликване на линка да се прехвърлят при търговеца и там да закупят съответния продукт. Собственикът на сайта получава комисионна за това. В случая не става въпрос за директна продажба на собствени продукти, а само се изпращат заинтересованите към съответния търговец.

По- този начин могат да бъдат промотирани хиляди продукти и услуги и то без всякакъв паричен риск. Но разбира се комисионните не са толкова високи, както в случай, че сами продавате продукти или услуги. Печалбата ви зависи от самите продажби или от броя кликвания.
Ако искате да създадете собствен сайт и то напълно професионално изглеждащ, включете се към „Успей в България“. Това е най-добрата възможност в момента в България. За повече информация абонирайте се и ще получавате най-новите маркетинг и бизнес новини. За да се абонирате и то напълно БЕЗПЛАТНО, кликнете на следващия линк:  КЛИКНИ  ТУК .

Нека продължим с афилиейт маркетинг. Платформи за афилиейт маркетинг са: profitshare.bg  ;  etarget.bg ;  2performant.com ; grabo.bg/affiliate и др.

Комисионните, които се получават при афилиейт маркетинга са няколко вида. Аз ще ви запозная с 6- вида комисионни:

1)PayPerSale (PPS)

В този случай се изплаща комисионна само при извършена продажба т.е. клиента купува продукт или услуга чрез афилиейт линка. Комисионната може да бъде една предварително определена сума или процентово възнаграждение. Възможно е да се уговори и комбинация от двете. Заплащането на комисионната се подсигурява чрез бисквитената технология за проследяване (Cookie). Когато някой посетител кликне на афилиейт връзката (линка), браузърът на посетителя се маркира с бисквитка (това са данни, които сайтовете записват в паметта на браузърите на клиентите и така ги разпознават). Комисионна се получава, ако посетителя си купи нещо от сайта.

2)Pay per Click

Плащане на комисионна при кликване на афилиейт линка е доста разпространен вид. Но тъй като могат да се извършват и манипулации, този вид на заплащане не е вече толкова разпространен, а освен това е много малко заплатен.

3) Pay per Lead (PPL)

Този вид на заплащане се отнася преди всичко за застрахователните компании. Заплащане на комисионна се извършва, когато някой се свърже със застрахователната агенция или търговеца през афилиейт линка.  В случая не се заплаща продажбата на продукта, а изпращането на заинтересованите към продавача. И това става под формата например на някаква регистрация, абонамент или запитване.

4) Pay per Lifetime

Това е много добра форма на заплащане и то за продължително време. Става въпрос за продажба на абонаменти и колкото дълго клиента плаща месечен абонамент, толкова дълго блогъра получава определено месечно възнаграждение .

5) Pay per Airtime

Това е форма на заплащане при телефонните компании. Комисионни се заплащат за вербуваните клиенти например за всяка изговорена от клиента минута. Тук става въпрос например за сключване на GSM -договор за определено време.

6) Pay per Link

В случая се вгражда линк на сайта на блогъра за определено време и затова се заплаща определена комисионна.

Надявам се да съм ви била полезна с информацията за афилиейт маркетинг.

Ако статията ви е харесала – харесайте и споделете! Ще се радвам и на вашите коментари.


';

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *